O le a le mea ua mafua ai ona si'itia le tau o meamata?

si'itia tau o mea mata

O tulaga tau maketi i le taimi nei ua siitia ai le tau o le tele o mea mata.O lea la, afai o oe o se tagata fa'atau po'o se pule fa'atau, atonu e le'i leva talu ai nei na lofia ai oe i si'itaga o tau i le tele o vaega o lau pisinisi.O le mea e faanoanoa ai, ua afaina foi tau o afifi.

E tele mea eseese e mafua ai le si'itia o tau o mea mata.O se otootoga puupuu lenei e faʻamatalaina ai mo oe ...

Ole olaga fa'ama'i e suia ai le auala tatou te fa'atau ai

Faatasi ai ma le tapunia o faleoloa faaletino mo le tele o le 2020 ma le 2021, ua liliu atu tagata faʻatau i luga o le initaneti.I le tausaga talu ai, na paʻu ai le faʻatauga i luga ole initaneti ma le 5 tausaga faʻatupulaia i se faʻataʻitaʻiga.O le si'itia i luga o le fa'atauga o lona uiga o le aofa'i o ga'o e mana'omia e gaosia ai afifi e tutusa ma le aofa'i o gaosiga e 2 fale pepa.

I le avea ai o se sosaiete ua matou filifili e faʻatau i luga ole laiga mo mea taua faʻapea foʻi ma le faʻamafanafanaina o i tatou lava i meaʻai, meaʻai ma pusa meaʻai DIY e faʻaopoopo ai nisi faʻafiafiaga i o tatou olaga.O nei mea uma ua fa'alavelaveina ai le aofa'i o pisinisi afifiina e mana'omia e maua ai oloa ma le saogalemu i o tatou faitoto'a.

fale teu oloa faatau i luga ole laiga

Atonu na e va'ai fo'i i fa'amatalaga e leai ni pepa malo i tala fou.E luale BBCmaO Taimiua tusia ma fa'asalalau vaega e uiga i le tulaga.Ina ia iloa atili e mafai foikiliki iineie faitau se faʻamatalaga mai le faʻapotopotoga o pisinisi pepa (CPI).O lo'o tu'uina mai ai fa'amatalaga le tulaga o lo'o iai nei o le alamanuia pepa fa'a'olo.

O tiliva i o tatou fale e le na'o le fa'alagolago i pepa malo, ma fa'aoga le puipuiga e pei o le afifi, taga ea ma mea fa'apipi'i pe fa'aaoga fo'i taga meli polythene.O mea uma ia e fa'avae polymer ma o le ae mauaina o le mea lava lea e tasi o lo'o fa'aaogaina tele e gaosia ai PPE taua.O nei mea uma e sili atu ona mamafa i mea mata.

Toe fa'aleleia le tamaoaiga i Saina

E ui e foliga mamao ese Saina, ae o gaioiga tau tamaoaiga e iai sona aafiaga i le lalolagi atoa, e oʻo lava iinei i Peretania.

O oloa gaosi oloa i Saina na siitia i luga ole 6.9% YOY ia Oketopa 2020. O le mea moni, e mafua ona o lo latou toe faaleleia o le tamaoaiga o loʻo i luma atu o le toe faʻaleleia i Europa.I le isi itu, o Saina e sili atu le manaʻomia mo meafaitino mo le gaosiga lea o loʻo faʻalavelaveina ai le laina sapalai i le lalolagi atoa.

 

 

Fa'aputuga ma tulafono fou e mafua mai i le Brexit

Brexit o le a iai se aafiaga tumau i Peretania mo tausaga a sau.O le le mautonu i le feagaiga a Brexit ma le fefe i le faʻalavelave o lona uiga o le tele o kamupani faʻaputu mea.E aofia ai le afifiina!O le faʻamoemoe o lenei mea o le faʻamaluluina o le aʻafiaga o tulafono a Brexit na faʻalauiloaina i le aso 1 o Ianuari.O lea manaoga na fa'aauau pea i se vaitau ua leva ona maualuga i le vaitau, fa'aopoopoina fa'afitauli sapalai ma fa'atupuina ai tau.

O suiga i tulafono i totonu o Peretania i uta a le EU e faʻaogaina ai faʻapipiʻi laupapa ua faʻaosofia ai foi le manaʻoga mo mea faʻafefeteina e pei o pallets ma pusa pusa.O le isi tulaga faigata i le sapalai ma le tau o mea mata.

O le le lava o laupapa ua a'afia ai le sapalai sapalai

Fa'aopoopo i le tulaga ua leva ona lu'itau, ua fa'atuputeleina le faigata ona maua mea fa'apipi'i.O lo'o fa'atupula'ia lea tulaga ona o le leaga o le tau, fa'ama'i po'o fa'atulafonoina fa'atatau ile nofoaga o le vaomatua.

O le tele o le fa'aleleia o fale ma le DIY o lona uiga o lo'o fa'atupula'ia le fale faufale ma e le lava le gafatia i le gaosiga o ogaumu e fa'avevela uma ai laupapa e mana'omia e fa'amalieina ai o tatou mana'oga.

Le utiuti o pusa uta

O le tuʻufaʻatasia o le faʻamaʻi ma le Brexit na faʻatupu ai le tele o le le lava i totonu o pusa uta.Aisea?Ia, o le tali puʻupuʻu e tele naua o loʻo faʻaaogaina.Tele koneteina o loʻo teuina mea e pei o PPE taua mo le NHS ma isi auaunaga tau soifua maloloina i le lalolagi atoa.I le taimi lava lena, e faitau afe pusa felauaiga ua le faʻaaogaina.

O le taunuuga?E matua maualuga le tau o uta, e fa'aopoopoina ai le fa'alavelave i le sapalai o mea mata'utia.


Taimi meli: Iuni-16-2021